2010. január 7., csütörtök

Műszaki ismeretek III.----vizsgatételek

Vizsgatételek

 

II. form. terv. bsc

 

Műszaki ismeretek III.

 

 

1.             A jegenye- és a lucfenyő elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

2.             Az erdei- és a feketefenyő elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

3.             A vörösfenyő elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

4.             A sima- és a duglászfenyő elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

5.             A boróka és a tiszafa elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

6.             A nemes tölgyek elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

7.             A cser és a szelídgesztenye elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

8.             Az akác, az eper és a gleditsia elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

9.             A kőrisek és a bálványfa elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

10.         A szilek és az ostorfa elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

11.         A diók (hazai és fekete) elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

12.         A bükk és a platán elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

13.         A nyír és a gyertyán elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

14.         Az éger és a hársak elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

15.         A juharok elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

16.         A nyarak és a füzek elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

17.         Az erdei gyümölcsök, vadalma, vadkörte, barkócaberkenye elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

18.         A cseresznye és a szilva elterjedése, jellemzése (anatómiai, műszaki, technológiai) és felhasználási területeik.

19.         A trópusi esőerdők legfontosabb előfordulási helyei, fáinak általános anatómiai jellemzése, különleges műszaki, technológiai tulajdonságaik.